Dobbel laks i ovn Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
1t

Dobbel laks i ovn

nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
1t

Dobbel laks i ovn

- Smaker fenomenalt, og oppskriften er vanskelig å bomme på, sier Brimi. Serveres med vårlig salat, nypoteter og sandefjordssmør. Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

Denne oppskriften er Brimi veldig glad i, og han serverer fisken med en god, vårlig salat, nypoteter og gjerne sandefjordssmør.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
Laks(filet)
100g
1klype(r)
1klype(r)
1bunt

SLIK GJØR DU

  1. Skjær løk og fennikel i små terninger/skiver, og fres grønnsakene i smør i en kjele. Ikke la grønnsakene bli brune. Krydre med salt og pepper. 

  2. Skjær ca. 0,5 cm dype striper på langs av filetene, tre-fire striper i hver filet. 

  3. Legg en filet med skinnsida ned i ei langpanne. Krydre med salt og pepper. 

  4. Finhakk dillen, og fordel halvparten utover fileten. Fordel så grønnsakblandingen fint utover. 

  5. Fordel resten av dillen utover den andre fileten, og legg den så med kjøttsida ned over den første fileten. Klem godt sammen 

  6. Knyt filetene sammen med tre-fire bomullshyssinger. 

  7. Stek i ovn på 200 grader i rundt 35 minutter.

- Smaker fenomenalt, og oppskriften er vanskelig å bomme på, sier Brimi. Serveres med vårlig salat, nypoteter og sandefjordssmør. Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN