Drømmerullekake Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
40min

Drømmerullekake

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
40min

Drømmerullekake

Drømmerullekake Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Dette er en lettbakt kake, som også er glutenfri. Den fylles med en deilig smørkrem med smak av sirup og daimkuler.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Smør bakepapiret og legg det i en langpanne,
    x 35 cm.


  2. Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland de tørre ingrediensene sammen og sikt det i eggedosisen. Bland lett sammen og fordel røren i langpannen.


  3. Stek midt i ovnen ved 250° i ca. 5 minutter.
    Vend kaken over på et fuktet kjøkkenhåndkle, som ligger på en kakerist. Trekk papiret av kaken. Legg langpannen over kaken og avkjøl.


  4. Visp smør og sukker til fyllet til det blir lett og luftig. Rør i eggeplommen og deretter de øvrige ingrediensene.


  5. Fordel fyllet over kaken når den er avkjølt. Rull sammen fra langsiden. La kaken ligge med skjøten ned. Oppbevar kaken kjølig, gjerne med håndkleet rundt.


  6. Skjær kaken i skiver og server. Dryss eventuelt litt melis over ved servering.

Drømmerullekake Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN