nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
45min
Dronningpai med blåbær og bringebær
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
45min
Dronningpai med blåbær og bringebær
Dronningpai er et fint navn på denne kjempegode paien, med mørdeig og deilige bær. Server paien lunken og gjerne med vaniljeis.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 200°. Hakk raskt sammen alle ingrediensene til mørdeigen i en mikser. Trykk 2/3 av deigen ut i en paiform, ca. 24 cm i diameter. Legg resten av deigen som remser over deigen i formen. Trykk lengdene slik at de fester seg i paibunnen. Form deigen til kanter eller vegger i paien.
Bland sukker og vaniljesukker. Strø halvparten av blandingen over bringebærene. Tilsett potetmelet i resten av sukkerblandingen og vend i blåbærene. Fordel bærene i formen som på bildet.
Stek paien på nederste rille i ovnen i ca. 25 minutter.