Ekte karamellpudding
Ekte karamellpudding
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Ha sukkeret i en 1 ½ l form, og sett den på en middels varm kokeplate. Varm opp sukkeret til det har smeltet og er kastanjebrunt. Drei formen av og til slik at den blir jevnt glasert.
Kok opp melk, fløte, sukker og frøene fra en vaniljestang. Avkjøl blandingen og rør inn lett piskede egg. Sil blandingen over i den glaserte formen. La formen stå i 10 minutter før den settes i ovnen. (Da vil røren «sette» seg slik at det ikke oppstår luftbobler i puddingen.)
Stek karamellpuddingen ved 125° i vannbad i ca. 2–3 timer.
Mot slutten av steketiden kan du kjenne med baksiden av en vætet skje om overflaten er fast. I så fall er puddingen ferdig. Avkjøl puddingen i formen til neste dag.
Hvelv karamellpuddingen på fat før servering og pynt med pisket krem og bringebær.