Ekte karamellpudding Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
27min
totalt
24t

Ekte karamellpudding

nivå
Middels
aktiv
27min
totalt
24t

Ekte karamellpudding

Klassisk karamellpudding er kjempe godt, og imponerer når det er hjemmelaget. Server med pisket krem og friske bær. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.7 (50 stemmer)
Ekte karamellpudding må være med på kakebrodet. Det er kjemegodt og saftig, og kaken lager du dagen før!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2dl
Råsukker(til glassering)
6dl
Melk(vikingmelk)
1stk
Vaniljestang(eller 0,5 ss vaniljesukker)
8stk

SLIK GJØR DU

  1. Ha sukkeret i en 1 ½ l form, og sett den på en middels varm kokeplate. Varm opp sukkeret til det har smeltet og er kastanjebrunt. Drei formen av og til slik at den blir jevnt glasert.

  2. Kok opp melk, fløte, sukker og frøene fra en vaniljestang. Avkjøl blandingen og rør inn lett piskede egg. Sil blandingen over i den glaserte formen. La formen stå i 10 minutter før den settes i ovnen. (Da vil røren «sette» seg slik at det ikke oppstår luftbobler i puddingen.)

  3. Stek karamellpuddingen ved 125° i vannbad i ca. 2–3 timer.

  4. Mot slutten av steketiden kan du kjenne med baksiden av en vætet skje om overflaten er fast. I så fall er puddingen ferdig. Avkjøl puddingen i formen til neste dag.

  5. Hvelv karamellpuddingen på fat før servering og pynt med pisket krem og bringebær.

Klassisk karamellpudding er kjempe godt, og imponerer når det er hjemmelaget. Server med pisket krem og friske bær. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.7 (50 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN