Elgbiff med akevittsaus
Elgbiff med akevittsaus
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Knus einebærene i en morter og tilsett oljen. Gni inn kjøttet med einebæroljen, salt og pepper. Sett et steketermometer i den tjukkeste delen av kjøttet.
Stek på 150º til kjernetemperaturen er 58º. La biffen hvile ca. 15 minutter godt innpakket før den skjæres opp.
Del rosenkålen i to og forvell den ca. 5 minutter i lett saltet vann.
Skrell løken og skjær den i skiver og del sopp i biter. Stek sopp og løk
i en panne og tilsett rosenkålen mot slutten av steketiden.
Lag sausen. Stek løken i en kjele og tilsett akevitt og sukker. Ha i resten av ingrediensene og småkok
i ca. 25 minutter til sausen har tyknet litt av seg selv.
Hvis sausen trenger å jevnes litt, bruk en potetmelsjevning.
Sil sausen og smak den til med salt og pepper.
Skjær tykke biffskiver og server kjøttet sammen med akevittsaus, gjerne rødvinskokte pærer og dine favorittpoteter.