Elins Kvæfjordkake
Elins Kvæfjordkake
Kvæfjordkaka kalles også for Norges beste, og ble kåret til landets nasjonalkake av Nitimens lyttere i 2002.
Foto: Elin Vatnar NilsenDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Forvarm stekeovnen til 160 grader. Rør smør og sukker lyst og luftig.
Rør inne eggeplommene, en av gangen. Tilsett hvetemel blandet med bakepulver, vekselsvis med melk.
Stryk ut røren i form (eller på bakeplate) 40 x35 cm.
Pisk eggehvite og sukker til marengs. Stryk marengsmassen utover kakedeigen.
Dryss hakkede mandler eller mandelflak over. Stek kaken i 30-40 minutter på 160 grader.
Avkjøl kaken og del den i to like deler. Bland 400 g vaniljekrem med 3 dl pisket kremfløte.
Legg den nederste halve bunnen med kakesiden opp og stryk på kremen. Legg den andre delen oppå med marengssiden opp.
Kvæfjordkaka kalles også for Norges beste, og ble kåret til landets nasjonalkake av Nitimens lyttere i 2002.
Foto: Elin Vatnar Nilsen