Enkel ramen med egg og kylling Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min

Enkel ramen med egg og kylling

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min

Enkel ramen med egg og kylling

EN VERDEN I SEG SELV: Det er feil å kalle ramen en suppe, mener Andreas Viestad. Ramen er mye, mye mer. 

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (152 stemmer)
Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Verdens mest populære suppe er ikke egentlig en suppe Dette er en enkel og deilig hurtigramen. Tilbehøret kan egentlig være hva som helst, så hvis du ikke har kyllingklubber, kan du bruke annet kjøtt eller sjømat – eller noen gode grønnsaker. Hvis du har tilgang til en bra butikk med mye asiatiske varer, er det lurt å kjøpe med litt miso og mirin, og smake til sausen med dette. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
Kyllingklubber(eller kyllingvinger)
1l
Kjøttbuljong(helst svinebuljong)
300g
100g
Bacon(eller spekeskinke i biter)
400g
Nudler(helst sobanudler)
6stk
2stk
Nepe(i tynne skiver)
2stk
Vårløk(hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.

  2. Kok nudler etter anvisning på pakken – eller ett minutt kortere. Skyll i kaldt vann. 

  3. Ha nudler i boller, hell over kraft, ha i bamnusskudd, nepe, vårløk og kylling. 

  4. Bland sammen kylling, soya, ingefær og olje og ha i en langpanne. Stek kyllingen i 25-30 minutter.

  5. Imens, kok opp buljong, med rotgrønnsaker og bacon. La koke mens kyllingen steker. Sil kraften.

  6. Kok egg i 4-5 minutter. Skyll i kaldt vann. Skrell – uten å revne.

  7. Bruk litt av kraften til å rense ut av langpanna. Det er mye smak igjen som du ikke bør gå glipp av.

EN VERDEN I SEG SELV: Det er feil å kalle ramen en suppe, mener Andreas Viestad. Ramen er mye, mye mer. 

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (152 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN