Eple godt med mandeltopp  Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 25min

Eple godt med mandeltopp

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 25min

Eple godt med mandeltopp

Deilig epleruter med strøssel av hvetemel, sukker, hakkede mandler og smør. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)
Tre smaker i ett i denne saftige og ­fristende langpannekaken.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1.5dl
30g
Gjær(for søte deiger)
0.25ts
1stk
Egg(til pensling)
3stk

Garnering

30g
Mandelflak(mandelspon)

Strøssel

0.5dl
Mandler(hakket)
30g
Smør(kaldt)

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret, tilsett melken og la alt bli fingervarmt, 37°. Smuldre gjæren i en bakebolle, og rør sammen med litt av deigvæsken. Tilsett resten av ­væsken. Ha i salt, sukker og hvetemel blandet med luftigere bakst, litt i ­gangen. Arbeid sammen til en løs, men smidig deig.

  2. La den heve til dobbel størrelse i cirka 30 minutter. Smuldre sammen ingre­diensene til strøsselet i en bolle.

  3. Kjevle ut, og legg deigen i en bake­papirkledd form, cirka 32 x 20 cm. La ­deigen heve i cirka 25 minutter.

  4. Pensle kaken med sammenpisket egg, og legg på tynne skiver med epler uten kjerne. Strø over strøsselet og mandelspon.

  5. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 225° i 15–20 minutter.

  6. Avkjøl på rist, og skjær kaken i ­firkanter ved servering.

Deilig epleruter med strøssel av hvetemel, sukker, hakkede mandler og smør. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN