nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 25min
Eple godt med mandeltopp
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 25min
Eple godt med mandeltopp
Tre smaker i ett i denne saftige og fristende langpannekaken.
DETTE TRENGER DU
PERSONERGarnering
30g
Mandelflak(mandelspon)
SLIK GJØR DU
Smelt smøret, tilsett melken og la alt bli fingervarmt, 37°. Smuldre gjæren i en bakebolle, og rør sammen med litt av deigvæsken. Tilsett resten av væsken. Ha i salt, sukker og hvetemel blandet med luftigere bakst, litt i gangen. Arbeid sammen til en løs, men smidig deig.
La den heve til dobbel størrelse i cirka 30 minutter. Smuldre sammen ingrediensene til strøsselet i en bolle.
Kjevle ut, og legg deigen i en bakepapirkledd form, cirka 32 x 20 cm. La deigen heve i cirka 25 minutter.
Pensle kaken med sammenpisket egg, og legg på tynne skiver med epler uten kjerne. Strø over strøsselet og mandelspon.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 225° i 15–20 minutter.
Avkjøl på rist, og skjær kaken i firkanter ved servering.