Epledessert Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
50min

Epledessert

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
50min

Epledessert

Eplemos + smuler + krem = NAM NAM! Foto: Anette Nilsson

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.1 (6 stemmer)
Med fem ingredienser får du en kjempegod eplemos!  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Dessert

0.5dl
Mandler(hakket)
3dl
Eplemos(oppskriften over gir 7 dl)

SLIK GJØR DU

  1. Lag først eplemosen. Skrell eplene og fjern kjernehuset. Skjær epler i mindre biter og legg i en kjele. Hell på vann. Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Legg stang og frø i kjelen. Legg også i kanelstang. Kok eplebitene under lokk i 15–20 minutter eller til de moser seg. Mosen trenger ikke være helt glatt, det må gjerne være noen biter.

  2. Tilsett sukker og rør om. Gi igjen mosen et oppkok og dra kjelen av varmen. Hell mosen i varme, godt rengjorte glass, som lukkes godt med tette lokk. Oppbevar mosen mørkt og kjølig.

  3. Mål opp griljermelet, mandler, sukker og smør. Ha det i en stekepanne. Varm under omrøring, og stek smulene på middels varme til de får en gyllen farge.

  4. Riv over kransekakemasse og stek ytterligere en kort stund. Hell smulene på matpapir for å avkjøles.

  5. Pisk fløten til krem.

  6. Legg smuler, eplemos og pisket krem i glass eller små dessertskåler. Pynt med en liten klikk ripsgelé.

Eplemos + smuler + krem = NAM NAM! Foto: Anette Nilsson

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.1 (6 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN