nivå
Lett
totalt
120t
Epledrikke
nivå
Lett
totalt
120t
Epledrikke
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
3 (8 stemmer)
En god epledrikk er en fin måte å ta vare på eplene. Spe saften ut med vann etter smak. Ønsker du litt bobler i drikken, så bruk vann med kullsyre.
DETTE TRENGER DU
PERSONER3kg
Eple(syrlige)
1stk
3stk
1.5ts
1ss
Sitron(syre)
1ts
Konserveringsmiddel (benzosyre)
6l
1dl
Sukker (farin)(per liter avrent saft)
SLIK GJØR DU
Vask eplene godt og ta bort stilk og blomst. Skjær dem i tynne skiver, gjerne med en mandolin. Legg skivene i en bøtte eller balje.
Snitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Legg frøene og stangen i beholderen sammen med kanelstenger og kardemommefrø.
Strø over sitronsyre. Hell over det kalde vannet og rør om. Dekk spannet til og sett det kjøleskapskaldt i ca. 5 døgn. Rør om hver dag.
Hell fruktmassen i et sileklede slik at væsken får renne gjennom.
Mål saften opp og tilsett sukker. Rør til sukkeret er oppløst og skum drikken godt.
Hell saften opp på kalde rene flasker og sett på tette lokk. Oppbevar saften mørkt og kjølig.
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
3 (8 stemmer)