Epleformer Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
2t

Epleformer

nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
2t

Epleformer

Det er marengs mellom lagene! Foto: Anette Nilsson

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Marengs er populært som aldri før. Og disse små eplekakene byr på herligheten!  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

2stk

SLIK GJØR DU

  1. Del smøret i biter og smuldre smør, hvetemel og sukker til en mørdeig. Tilsett eggeplommer og vann. Arbeid sammen til en glatt deig. Dekk den med plastfilm og la den hvile i kjøleskapet i minst 1 time.

  2. Ta fram mørdeigen, del i to jevnstore deigbiter. Kjevle ut til en firkantet plate, ca. 25 cm ganger 25 cm på melet bakebord. Løft deretter over på plastfolie.

  3. Pisk eggehvitene til luftig skum med absolutt rene redskaper. Tilsett sukkeret, litt om gangen, under pisking til massen blir blank og stiv. Fordel marengsen jevnt ut over mørdeigen. Rull sammen til en lengde ved hjelp av plastfolien. La rullen ligge i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

  4. Sett ovnen på 175°. Kjern ut eplene og skjær i skiver. Del dem i to på midten.

  5. Ta fram de kalde rullene og skjær hver rull i fem skiver. Lettest er det med en skarp kniv som dyppes i kaldt vann. Legg skivene med snittflaten opp i bakeformer, som settes på bakeplate. Stikk epleskiver ned i marengsen. Stek formene midt i ovnen i ca. 35 minutter. Avkjøl på rist.

Det er marengs mellom lagene! Foto: Anette Nilsson

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN