Eplemos med mandler og kanel Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
40min

Eplemos med mandler og kanel

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
40min

Eplemos med mandler og kanel

Eplemos kan du variere med smak av både sitron, kanel og mandler og da får du en lukusutgave som er deilig å servere f.eks. til ostefatet.

Foto: PER ERVLAND

Oppskrift

Vurdering

2.8 (12 stemmer)
Her får du en variant av eplemos med smak av både kanel og sitron. Lag gjerne mange glass, så kan du bruke dem som gave når du skal i selskap neste gang.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
500g
Eple(syrlige)
1dl
1stk
Sitron(saft)
200g
Sukker (farin)(syltesukker)
1dl
Mandler(skåldede)

SLIK GJØR DU

  1. Skrell og kjern ut eplene og skjær dem i mindre biter.

  2. Hakk mandlene, gjerne på langs og rør dem i den varme eplemosen. 

  3. Ha eplemosen i rene varme glass med tett lokk. Legg gjerne en kanelstang i hvert glass. Oppbevar eplemosen mørkt og kjølig. 

  4. Bland epler med lys sirup, vann og sitronsaft i en kjele. Legg i kanelstenger

  5. og la det småkoke under omrøring i 15-20 minutter.

  6. Bland syltesukker i den varme eplemassen og kok ytterligere i ca. 5 minutter.  Fastheten på ulike epler er forskjellig og derfor kan koketiden på eplemosen variere. 

Eplemos kan du variere med smak av både sitron, kanel og mandler og da får du en lukusutgave som er deilig å servere f.eks. til ostefatet.

Foto: PER ERVLAND

Oppskrift

Vurdering

2.8 (12 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN