Eplemos med mandler og kanel
Eplemos med mandler og kanel
Eplemos kan du variere med smak av både sitron, kanel og mandler og da får du en lukusutgave som er deilig å servere f.eks. til ostefatet.
Foto: PER ERVLANDOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skrell og kjern ut eplene og skjær dem i mindre biter.
Hakk mandlene, gjerne på langs og rør dem i den varme eplemosen.
Ha eplemosen i rene varme glass med tett lokk. Legg gjerne en kanelstang i hvert glass. Oppbevar eplemosen mørkt og kjølig.
Bland epler med lys sirup, vann og sitronsaft i en kjele. Legg i kanelstenger
og la det småkoke under omrøring i 15-20 minutter.
Bland syltesukker i den varme eplemassen og kok ytterligere i ca. 5 minutter. Fastheten på ulike epler er forskjellig og derfor kan koketiden på eplemosen variere.
Eplemos kan du variere med smak av både sitron, kanel og mandler og da får du en lukusutgave som er deilig å servere f.eks. til ostefatet.
Foto: PER ERVLAND