nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
30min
Eplemuffins
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
30min
Eplemuffins
Muffinsene blir ekstra saftig med epler i deigen. Server dem med ostekrem eller melisglasur. Oppskriften gir ca 15 små muffins
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt smør og bland i melken. Bland hvetemel med bakepulver og revet sitronskall og ha det i eggedosisen vekselvis med smør- og melkeblandingen.
Hell deigen i muffinsformer, ca ¾ fulle.
Skrell eplene og stikk ut kjernehusene. Del eplene i små terninger og bland med sukker og kanel. Fordel epleblandingen i muffinsene og sett dem på stekeplate.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 225° i ca. 15 minutter til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist.
Rør sammen kremostglasuren og smør den på muffinsene. Pynt med noen eplebiter på toppen.