Epleruter i langpanne
Epleruter i langpanne
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjær i en bakebolle. Hell over fingervarm melk (37º), og rør til gjæren har løst seg opp.
Visp opp egget med en gaffel. Spar ca. 1 ss til å pensle på den ferdige deigen før steking. Tilsett sukker og salt. Rør inn biter av smøret. Bland i melet, så mye at deigen blir glatt og fin, men fremdeles kjennes løs. Dekk den til og sett til heving i ca. 45 minutter.
Hell deigen direkte i en langpanne, 25 cm x 35 cm, kledd med bakepapir. Trykk deigen ut med melede hender slik at den dekker hele formen.
Skrell eplene hvis det er tykt skall. Ta ut kjernehus og skjær i tynne båter. Fordel eplebåtene over deigen i et fint mønster. Smelt smøret og pensle over eplebåtene. Strø over sukker og kanel.
La kaken heve i ca. 30 minutter. Pensle med egget som er igjen, og stek kaken 200° i 15–18 minutter. Avkjøl på rist.
Server kaken nystekt gjerne med vaniljesaus eller vispet krem til.