nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
3t
Fårikål
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
3t
Fårikål
FÅRIKÅL: Norges nasjonalrett er noe av det enkleste du lager, og et sikkert høsttegn.
Foto: Matprat / Synøve DreyerOppskrift
Matprat
mat@dagbladet.noVurdering
2.6 (139 stemmer)
Fårikål er Norges ubestridte nasjonalrett. Det er både husmannskost og festmat. Og lag dobbel porsjon - minst - det smaker kanskje enda bedre dagen etter at den er laget.
Og en ting er sikkert: fårikål er verdens beste grunn til å samle store og små til høstens etegilde rundt den dampende gryta!
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Del hodekålen i båter.
Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte (kjøtt nederst med fettsiden ned). Strø salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan eventuelt legges i en spesiell pepperholder.
Noen liker også å jevne fårikålen. Strø da litt hvetemel, cirka 1-2 spiseskjeer per 4 porsjoner, mellom lagene.
Hell på vann. Kok opp og la fårikålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt (til det løsner fra benet), minst 2,5 timer.
FÅRIKÅL: Norges nasjonalrett er noe av det enkleste du lager, og et sikkert høsttegn.
Foto: Matprat / Synøve DreyerOppskrift
Matprat
mat@dagbladet.noVurdering
2.6 (139 stemmer)