nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
25t
Festlig ostekake med bær
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
25t
Festlig ostekake med bær
Hvit sjokolade, blåbær og bjørnebær i kombinasjon smaker himmelsk godt.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smelt smøret. Knus kjeksene, gjerne i en kjøkkenmaskin og bland inn.
Pisk sammen kremost, kesam, sukker, maisenna, vaniljesukker og revet limeskall. Pisk til en glatt krem og tilsett så egg, ett av gangen. Rør godt mellom hvert egg.
Pisk fløten til krem og bland godt. Hakk og smelt sjokoladen i vannbad. Rør den i blandingen.
Hell røren i formen og strø over bærene.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175° i ca. 40 minutter. Dekk over med folie når kaken har fin farge. Slå av varmen og la kaken stå i 30 minutter på ettervarmen. La kaken avkjøles helt. Sett den i kjøleskapet i minste 1 døgn.
Strø bærene og litt strimlet limeskall over kaken ved servering. Pynt med sitronmelisseblad.