Festpai med kylling Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t 30min

Festpai med kylling

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t 30min

Festpai med kylling

Pai som gjestene vil elske. Med ferdig grillet kylling kan du lett jukse deg til en deilig pai. Foto: Allers forlag

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.6 (6 stemmer)
Herlig pai med kylling og paprika. Lett å lage, og restene dagen etterpå er minst like gode. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

1stk
Kylling(grillet)
2stk
Paprika(rød)
1stk
Paprika(gul)
4stk
2dl
75g
Bacon(i terning)

Paibunn

200g
0.5ts
4ss

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre smøret i melet og tilsett salt. Samle deigen med vann. Eller bland alle ingrediensene i en food processor og kjør raskt til deigen samler seg. Sett deigen kjølig i ca. 30 minutter innpakket i plast. Kjevle deigen ut og legg den i form, eller trykk den ut i en liten langpanne.

  2. Prikk med en gaffel og forstek bunnen ved 225° i ca. 10 minutter midt i ovnen. Strø osten i bunnen av paien. Rens kyllingkjøttet fritt for skinn og bein og legg det utover i formen i passe store biter. Skjær paprika i ringer og legg dem på toppen.

  3. Pisk sammen crème fraîche, melk, chilisaus og paprikapulver. Hell blandingen jevnt fordelt utover i formen. Dryss over baconterninger. Stek paien ved 200° i 35 minutter midt i ovnen.

Pai som gjestene vil elske. Med ferdig grillet kylling kan du lett jukse deg til en deilig pai. Foto: Allers forlag

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.6 (6 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN