nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t 30min
Festpai med kylling
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t 30min
Festpai med kylling
Herlig pai med kylling og paprika. Lett å lage, og restene dagen etterpå er minst like gode.
DETTE TRENGER DU
PERSONERFyll
2dl
Hvitost (Gulost)(revet)
1stk
Kylling(grillet)
2stk
Paprika(rød)
1stk
Paprika(gul)
4stk
2dl
1ts
75g
Bacon(i terning)
SLIK GJØR DU
Smuldre smøret i melet og tilsett salt. Samle deigen med vann. Eller bland alle ingrediensene i en food processor og kjør raskt til deigen samler seg. Sett deigen kjølig i ca. 30 minutter innpakket i plast. Kjevle deigen ut og legg den i form, eller trykk den ut i en liten langpanne.
Prikk med en gaffel og forstek bunnen ved 225° i ca. 10 minutter midt i ovnen. Strø osten i bunnen av paien. Rens kyllingkjøttet fritt for skinn og bein og legg det utover i formen i passe store biter. Skjær paprika i ringer og legg dem på toppen.
Pisk sammen crème fraîche, melk, chilisaus og paprikapulver. Hell blandingen jevnt fordelt utover i formen. Dryss over baconterninger. Stek paien ved 200° i 35 minutter midt i ovnen.