Finnbiff  Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
50min

Finnbiff

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
50min

Finnbiff

Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

3 (17 stemmer)
Reinskav eller finnbiff kan brukes rett fra fryseren til stekepanna. Finnbiff er et ekte naturprodukt med lange tradisjoner og er enkel å lage. Har du et beger rømme og litt krydder så kan du lage et festmåltid på rekordtid! Hjemmelaget potetmos gjør retten ekstra god. Kokte poteter er også godt til.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
150g
2ss
Smør(til steking)
1dl
3skiver
0.5ts
Timian(tørket)
1ts

Potetmos

10stk
3dl
0.5ts
0.25ts
1stk

SLIK GJØR DU

  1. Brun finnbiff, bacon og sopp raskt på sterk varme.

  2. Legg det over i gryten. Tilsett vann og la det koke opp og trekke i ca. 10 minutter.

  3. Tilsett rømme, melk, geitost, knuste einebær og timian og la det trekke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Serveres gjerne med tyttebærsyltetøy og brokkoli.

  4. Skrell, del potetene i terninger og kok dem møre. Hell av kokevannet. Mos potetene, og rør inn varm melk og smør. Rør godt. Smak til med salt, pepper og muskat. Rør inn egget til slutt. Unngå å koke mosen etter at egget er tilsatt.

Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

3 (17 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN