Fiskeform med reker  Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Fiskeform med reker

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Fiskeform med reker

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Inviter gjerne til en festfin form på lørdagskvelden. Her er formen dekket med smakfull potetmos.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
Torsk(filet, kan byttes ut med annen type fisk)
1ts
250g
Reker(renset)

Potetmos

800g
1dl
1klype(r)
1klype(r)

Saus

1ss
Kraft(av skalldyr)
3ss

SLIK GJØR DU

  1. Skjær fisken i porsjonsstykker og legg dem i en ildfast form. Dryss på salt og pepper. Legg bakepapir over fisken og sett den i ovnen i ca. 15 minutter.

  2. Hell fiskekraften, som er i formen, over i en kjele. Rør inn matfløten, fond og hvetemel. Visp og la det koke opp under omrøring. La det trekke i ca. 3 minutter.

  3. Tilsett sitronsaft og dill. Smak til med salt og pepper. Fordel rekene over fisken. Hold av noen reker til pynt. Hell sausen over fisken.

  4. Skrell poteter, skjær dem i biter, kok møre i lett saltet vann. Hell av vannet og mos dem. Bland med varm melk og smør. Smak til med salt og pepper. Rør inn eggeplommen.

  5. Fordel mosen oppå fisken med sprøytepose eller en skje. Gratiner formen midt i ovnen ved 225° i ca. 30 minutter.

  6. Pynt med resten av rekene, sitronbåter og dill ved servering.

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN