Fiskeform med reker
Fiskeform med reker
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skjær fisken i porsjonsstykker og legg dem i en ildfast form. Dryss på salt og pepper. Legg bakepapir over fisken og sett den i ovnen i ca. 15 minutter.
Hell fiskekraften, som er i formen, over i en kjele. Rør inn matfløten, fond og hvetemel. Visp og la det koke opp under omrøring. La det trekke i ca. 3 minutter.
Tilsett sitronsaft og dill. Smak til med salt og pepper. Fordel rekene over fisken. Hold av noen reker til pynt. Hell sausen over fisken.
Skrell poteter, skjær dem i biter, kok møre i lett saltet vann. Hell av vannet og mos dem. Bland med varm melk og smør. Smak til med salt og pepper. Rør inn eggeplommen.
Fordel mosen oppå fisken med sprøytepose eller en skje. Gratiner formen midt i ovnen ved 225° i ca. 30 minutter.
Pynt med resten av rekene, sitronbåter og dill ved servering.