Fiskegryte med friske grønnsaker Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
45min

Fiskegryte med friske grønnsaker

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
45min

Fiskegryte med friske grønnsaker

Fiskegryte med blåskjell, reker, hvitvin og deilige grønnsaker. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Herlig fiskegryte med masse smaker som er godt å servere på sommeren! 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
Laks(sei, torsk eller lignende)
100g
Reker(renset)
2ss

Grønnsaker

4stk
1bunt

SLIK GJØR DU

  1. Trekk fisken i en kjele med vann, eddik og salt. Trekk fisken til den er ferdig i ca. 5 minutter.

  2. Finhakk og surr løk og hvitløk lett i smøret. Hell på hvitvin og fiskekraften. Legg i blåskjell. Kok dette i 5 minutter. Ta opp skjellene.

  3. Hell på fløten og kok dette sammen til det tykner noe. Ha i smøret og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Sausen kan siles hvis du ønsker. Kjør den gjerne sammen med en stavmikser.

  4. Snitt kålen i strimler og kok den i lettsaltet vann i ca. 2 minutter.

  5. Skrell gulrøttene og kok dem ferdig sammen med potetene de siste 5 minuttene.

  6. Server fisken med sausen, grønnsaker og poteter. Legg i blåskjell, noen reker og pynt med frisk dill.

Fiskegryte med blåskjell, reker, hvitvin og deilige grønnsaker. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN