Flyndrerulader med pesto
Flyndrerulader med pesto
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Start med å lage pesto. Finhakk basilikum og eventuelt persille, hvitløk, pinjekjerner eller mandler og parmesan i food processor eller med stavmikser. Spe med oljen, litt om gangen, til en fyldig saus. Denne pestoen må være ganske tykk for ikke å renne ut av fisken.
Dryss fiskefiletene med salt, og smør på pesto. Rull dem sammen.
Kok opp vann med eddik og salt i en vid kjele. Legg i flyndreruladene med skjøten ned. Legg på lokk, kok opp og skru av varmen. La fisken trekke på ettervarmen til den er gjennomkokt, 4–5 minutter.
Ta ruladene forsiktig opp og hold dem varme.
Sil eventuelt kokelaken og kok den opp. Visp sammen eggeplomme og fløte og visp det i fiskekraften. Varm sausen forsiktig, den må ikke koke, da skiller den seg. Smak om den trenger mer salt.
Server ruladene med sausen, poteter eller couscous og salat eller kokte aspargesbønner.