Focaccia med løk Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
1t 20min

Focaccia med løk

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
1t 20min

Focaccia med løk

Smakfull focaccia med løk, flaksalt og frisk rosmarin. Server nystekt focaccia som tilbehør til suppe, salat, pasta eller gryte. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

Dette brødet passer til alt, som tilbehør til en pastarett eller ved siden av en god salat. Brødet smaker best nystekt, men kan også fryses ned. Varm brødet før servering. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1pose(r)
0.5ts
5dl
Vann(lunkent)

Fyll

2stk
Løk(finhakket)
2ss
Smør(til steking)
2klype(r)
2klype(r)
5dråpe(r)

SLIK GJØR DU

  1. Bland mel, tørrgjær, sukker og lunkent vann i en food processor. Kjør til en jevn tykk, litt løs deig. Tilsett 2 ss olivenolje, og kjør maskinen noen omdreininger, slik at olje bare legger seg rundt deigen. La focacciadeigen heve i ca. 30 minutter på et lunt sted, gjerne under plast.

  2. Finsnitt løken, og stek den myk og blank i smør i en stekepanne.

  3. Sett ovnen på 180°. Smør en kakeform eller liten langpanne, ca. 20 x 30 cm, med godt med olje.

  4. Hell den løse deigen i formen. Fordel den stekte løken oppå, sammen med rosmarin. Strø på salt og hell på olivenolje.

  5. Etterhev i 10 minutter. Stek brødet i ca. 25 minutter midt i ovnen til brødet er gyllent og gjennomstekt.

  6. Avkjøl focacciaen på rist, og skjær i biter ved servering.

Smakfull focaccia med løk, flaksalt og frisk rosmarin. Server nystekt focaccia som tilbehør til suppe, salat, pasta eller gryte. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN