nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
1t 20min
Focaccia med løk
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
1t 20min
Focaccia med løk
Dette brødet passer til alt, som tilbehør til en pastarett eller ved siden av en god salat. Brødet smaker best nystekt, men kan også fryses ned. Varm brødet før servering.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland mel, tørrgjær, sukker og lunkent vann i en food processor. Kjør til en jevn tykk, litt løs deig. Tilsett 2 ss olivenolje, og kjør maskinen noen omdreininger, slik at olje bare legger seg rundt deigen. La focacciadeigen heve i ca. 30 minutter på et lunt sted, gjerne under plast.
Finsnitt løken, og stek den myk og blank i smør i en stekepanne.
Sett ovnen på 180°. Smør en kakeform eller liten langpanne, ca. 20 x 30 cm, med godt med olje.
Hell den løse deigen i formen. Fordel den stekte løken oppå, sammen med rosmarin. Strø på salt og hell på olivenolje.
Etterhev i 10 minutter. Stek brødet i ca. 25 minutter midt i ovnen til brødet er gyllent og gjennomstekt.
Avkjøl focacciaen på rist, og skjær i biter ved servering.