nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
2t
Foccacia med soltørkede tomater og fetaost
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
2t
Foccacia med soltørkede tomater og fetaost
Italienerne spiser brødet til salat, men det passer også godt til supper og pastaretter eller som sandwichbrød.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rør gjæren ut i lunkent vann fra springen. Tilsett salt og olje, og elt deigen blank og smidig med melet.
La deigen heve under plast i ca. 40 minutter til dobbel størrelse. Elt deigen lett, klapp den ut til et flatt brød, ca. 2 cm tykt. Etterhev under plast i 15–20 minutter.
Lag groper i deigen med fingertuppene. Drypp oljen over og dryss med salt. Del soltørkede tomater i biter og fetaost.
Stek brødet gyllent midt i ovnen ved 200º i ca. 25 minutter.
Avkjøl på rist. Del brødet i biter ved servering.