nivå
Middels
aktiv
1t 40min
totalt
1t 50min
Fransk gryte
nivå
Middels
aktiv
1t 40min
totalt
1t 50min
Fransk gryte
Denne kjøtt- og grønnsakgryten er perfekt å servere gjester. Server gjerne med en god hjemmelaget potetmos.
DETTE TRENGER DU
PERSONER150g
600g
Biffkjøtt av storfe(i biter)
2ss
1fedd
1klype(r)
1klype(r)
2ss
4dl
1stk
Kjøttbuljong(terning)
1stk
0.5stk
2stk
2dl
8stk
2stk
2stk
1klype(r)
Timian(tørket)
1klype(r)
Timian(fersk til pynt)
SLIK GJØR DU
Stek baconbiter i stekepanne og legg over på fat.
Brun kjøttet i smør sammen med hakket hvitløk. Strø på salt, strø på mel og rør om. Tilsett buljong og vin, begynn med mindre mengde. Skrell persilleroten, selleriroten og gulrøttene og del i biter. Legg i gryten.
Rens sjalottløk. Legg løk og laurbærblad i gryten og la alt trekke på svak varme i ca. 1 time. Spe med mer buljong og vin under kokingen.
Rens, del soppen i skiver og stek den i litt smør. Skjær epler i biter.
Smak gryten til med salt og pepper og legg i sopp og eplebiter ved servering. Pynt med timian.