nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min
Frisk ostekake med aprikoser
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min
Frisk ostekake med aprikoser
Denne skiller seg fra tradisjonelle ostekaker siden den er bakt med cottage cheese. Smaken er frisk av sitron.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett den hakkede frukten, de hakkede nøttene og skall og saft fra sitronen.
Kjør cottage cheese til en glatt masse i en blender og bland den med mel og bakepulver. Rør det forsiktig inn i blandingen.
Smelt smøret og bland det med juicen. Bland det i røren. Fyll deigen i en smurt form 24 cm
i diameter.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 190° ca. 1 time. Avkjøl kaken på rist.
Ha juice, sukker og aprikoser delt i strimler i en kjele. Kok til frukten er lett mør. Rør inn litt smør. Hell den varme glasuren over kaken. Pynt gjerne med mynteblader.