nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 5min
Friterte skreitunger med linser og rødbeter
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 5min
Friterte skreitunger med linser og rødbeter
Når skreien landes i Lofoten, er det en kamp blant barn av begge kjønn å få lov til å skjære tunger. Det gir en god slump ekstra lommepenger, og de unge kappes om hvem som greier å skjære flest tunger på en dag. Tungene smaker fantastisk!
DETTE TRENGER DU
PERSONER20stk
Skrei(tunger)
4ss
1ss
0.5ts
1stk
2dl
2dl
Solsikkeolje(til fritering, juster mengden olje ut fra behov)
SLIK GJØR DU
Start med rødbetene. Bak den ene i ovn ved 160º i ca. 1 time. Dette kan gjøres i god tid på forhånd. Skrell rødbeten og skjær den i grove terninger.
Skrell den andre rødbeten og skjær den i løvtynne skiver.
Kok linsene i usaltet vann i ca. 15 minutter. Sil kokevannet fra.
Kok opp sherryeddik og sukker så sukkeret smelter helt. Bland det i linsene sammen med rødbetterninger.
Rensk, skyll og tørk skreitungene. Vend dem først i mel blandet med salt og pepper, deretter i sammenvispet egg og til slutt i brødrasp.
Varm solsikkeoljen til 170º (bruk termometer) og stek skreitungene til de er gylne, sprø og gjennomstekte, ca. 5 minutter. La dem renne av på fettsugende papir.
Anrett skreitungene som vist på bildet, pynt med karse.