nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
40min
Frøsnipper
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
40min
Frøsnipper
Disse snippene med mye smør er fantastisk gode å servere til gryte, salat eller suppe, men de kan også serveres med ost og syltetøy. Ca 22 stk.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Løs opp gjæren i litt av melken. Tilsett det øvrige og bland i kjøkkenmaskin til det er blitt en smidig deig. Ha deigen på bakebordet og kjevle deigen ca. ½ cm tykk, 30 cm x 1 m. Legg rikelig med smør på ⅓ av deigen (og skjær gjerne med ostehøvel).
Brett opp den smurte delen av deigen slik at du har ⅓ igjen. Pensle denne delen med sammenpisket egg og brett den over smørdelen. Snu hele deigen og kjevle ev. litt på lengden.
Skjær deigen i ca. 22 snipper. Pensle med sammenpisket egg og vend dem i frøblandingen. Legg dem på bakepapir på stekeplate og hev snittene til dobbel størrelse under plast.
Stek dem midt i ovnen til de er gylne ved 225° i ca. 15 min. Avkjøl på rist.