Frøsnipper Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
40min

Frøsnipper

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
40min

Frøsnipper

Deilig brødbakst som kan brukes til så mangt! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.5 (2 stemmer)
Disse snippene med mye smør er fantastisk gode å servere til gryte, salat eller suppe, men de kan også serveres med ost og syltetøy. Ca 22 stk.     

DETTE TRENGER DU

PERSONER
50g
Gjær(1 pakke)
5dl
Melk(kald)
1stk
2ts
200g
Smør(kjøleskapskaldt)
1stk
Egg(til pensling)

Frøblanding

SLIK GJØR DU

  1. Løs opp gjæren i litt av melken. Tilsett det øvrige og bland i kjøkkenmaskin til det er blitt en smidig deig. Ha deigen på bakebordet og kjevle deigen ca. ½ cm tykk, 30 cm x 1 m. Legg rikelig med smør på ⅓ av deigen (og skjær gjerne med ostehøvel).

    Brett opp den smurte delen av deigen slik at du har ⅓ igjen. Pensle denne delen med sammenpisket egg og brett den over smørdelen. Snu hele deigen og kjevle ev. litt på lengden.

    Skjær deigen i ca. 22 snipper. Pensle med sammenpisket egg og vend dem i frøblandingen. Legg dem på bake­papir på stekeplate og hev snittene til dobbel størrelse under plast.

    Stek dem midt i ovnen til de er gylne ved 225° i ca. 15 min. Avkjøl på rist.

Deilig brødbakst som kan brukes til så mangt! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.5 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN