nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t 30min
Fruktboller
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t 30min
Fruktboller
Eplene gjør at bollene blir saftige og gode. Nydelige med ost eller syltetøy.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skrell eplene og riv dem grovt. Smuldre gjær i en bolle og hell i vann. Rør ut gjæren.
Tilsett epler og de øvrige ingrediensene. Hold igjen litt mel. Elt deigen godt. La deigen heve under plast på lunt sted ca. 30 minutter.
Ta deigen ut på melet bord og elt den godt. Tilsett evt. resten av melet. Del deigen i ca. 15 emner og trill til boller. Fordel bollene på stekeplate dekket med bakepapir eller legg dem i en liten langpanne og la dem etterheve tildekket i ca. 10 minutter.
Pensle med kesam og dryss på havregryn. Stek bollene midt i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist. Bollene egner seg til frysing.