nivå
Lett
aktiv
1t 30min
totalt
1t 50min
Fruktkake med hasselnøtt, fiken og rosin.
nivå
Lett
aktiv
1t 30min
totalt
1t 50min
Fruktkake med hasselnøtt, fiken og rosin.
Stek gjerne kaken i små former som er hyggelig å sette fram på bordet. Du kan også bruke to avlange kakeformer (à 1 ½ liter).
DETTE TRENGER DU
PERSONER230g
4stk
280g
1ts
1.5dl
4ss
Konjakk (Cognac)(evt. appelsinsaft)
50g
50g
Tørket frukt(sukat)
200g
Fiken(klippet i biter)
250g
SLIK GJØR DU
Rør smør og sukker luftig og lett. Tilsett eggeplommene og rør godt.
Rør inn mel blandet med bakepulver og vaniljesukker.
Tilsett konjakk og melk og rør inn tørkede frukter og nøtter.
Vend forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene til slutt.
Fordel røren i godt smurte former, store eller små. Stek kakene i stekeovnen ved 150° i 1 ½–2 timer, alt etter hvor store formene er.
Kjenn med en kakenål om kakene er gjennomstekt.
Avkjøl på rist.