nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
12t 30min
Fudge brownies
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
12t 30min
Fudge brownies
Kaken er rask å bake, men den skal stå i kjøleskapet over natten før servering! Du må gjerne grovhakke noen biter av f.eks. karamellfylt sjokoladeplopp, og ha i sjokoladedeigen. Og ja, det skal være så mye kakao i kaken!
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smelt smøret i en kjele. Tilsett sukker og sirup. La det koke 1–2 minutter. Ta det av varmen og la avkjøles litt.
Bland sammen mel, kakao, salt, vaniljesukker og bakepulver. Tilsett melblandingen og eggene i smør- og sukkerblandingen.
Fordel deigen ut i en liten langpanne, ca. 20 x 30 cm, som er kledd med bakepapir. Grovhakk mørk sjokolade og karamellsjokolade og fordel det over deigen i formen.
Stek kaken midt i ovnen ved 200° i 15–20 minutter. La kaken avkjøles og sett den i kjøleskapet til neste dag.
Hakk sjokoladen. Smelt smøret og sjokoladen sammen i en kjele på svak varme. Tilsett melis og kakao. Tilsett kaffe og rør sammen til en jevn glasur. La den avkjøles. Fordel glasuren på kaken. La den stivne. Skjær i ruter ved servering.