nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min
Gallega empanada
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min
Gallega empanada
Gallega empanada er en spansk spesialitet. Det er i grunnen en terte som dekkes innvendig av spekeskinke og som så fylles med stekt svinekjøtt paprika og tomat.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland sammen ingrediensene til deigen og la det heve i en drøy halvtime.
Skjær bort beina på koteletten og skjær kjøttet i biter. Stek sammen med finhakket løk, paprika og tomat i 12-15 minutter. Ha i vin og la det koke nesten helt ut. Smak til med salt og pepper.
Del deigen i to og kjevle dem til store rundinger. Ha den ene i en form, gjerne terteform. Dekk bunnen med spekeskinke, ha i fyllet og dekk med den andre. Klem sammen i kantene, pensle med pisket egg.
Bak i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter (ikke la det svi seg).