nivå
Lett
aktiv
2t
totalt
2t 30min
Glutenfri appelsinkake
nivå
Lett
aktiv
2t
totalt
2t 30min
Glutenfri appelsinkake
Kaken er laget med finmalte mandler i stedet for hvetemel og er derfor glutenfri.
DETTE TRENGER DU
PERSONERDryss
3ss
Melis(evt. lag glassur med melis og appelsinsaft )
SLIK GJØR DU
Vask appelsiner og kok dem med skallet på i vann i 1 time, til de er så myke at en strikke-pinne glir lett igjennom den. Avkjøl litt.
Del appel-sinene i biter og fjern det hvite. Kjør til mos i hurtig-mikser. Tilsett malte mandler, rørsukker, vaniljesukker og natron. Rør inn egg og bland godt.
Fyll deigen i en smurt form 24 cm i diameter og stek kaken på neder-ste rille i ovnen ved 180º i ca. 1 time.
Kjenn med kakenål om den er gjennomstekt. Avkjøl i formen. Dryss over melis ved servering eller lag glasur av melis og appelsinsaft. Smør glasuren over den avkjølte kaken.