Glutenfri appelsinkake Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
2t
totalt
2t 30min

Glutenfri appelsinkake

nivå
Lett
aktiv
2t
totalt
2t 30min

Glutenfri appelsinkake

Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Inneholder

Egg

Oppskrift

Vurdering

2.8 (34 stemmer)
Kaken er laget med finmalte mandler i stedet for hvetemel og er derfor glutenfri.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
250g
Mandler(malte)
250g
Sukker (farin)(evt. rørsukker)
6stk

Dryss

3ss
Melis(evt. lag glassur med melis og appelsinsaft )

SLIK GJØR DU

  1. Vask appelsiner og kok dem med skallet på i vann i 1 time, til de er så myke at en strikke-pinne glir lett igjennom den. Avkjøl litt.

  2. Del appel-sinene i biter og fjern det hvite. Kjør til mos i hurtig-mikser. Tilsett malte mandler, rørsukker, vaniljesukker og natron. Rør inn egg og bland godt.

  3. Fyll deigen i en smurt form 24 cm i diameter og stek kaken på neder-ste rille i ovnen ved 180º i ca. 1 time.

  4. Kjenn med kakenål om den er gjennomstekt. Avkjøl i formen. Dryss over melis ved servering eller lag glasur av melis og appelsinsaft. Smør glasuren over den avkjølte kaken.

Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Inneholder

Egg

Oppskrift

Vurdering

2.8 (34 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN