Glutenfrie kanelsnurrer
Glutenfrie kanelsnurrer
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjær i en bakebolle. Hell på melk, og rør til gjæren er oppløst. Tilsett sukker, salt, kardemomme og 3 dl melmiks.
Klikk i 75 g mykt smør, og rør inn resten av melet, litt i gangen. Arbeid deigen godt. Den skal være klissete.
Hev deigen tildekket i ca. 40 minutter. Rør sammen smør, sukker og kanel til fyllet.
Ta deigen opp på melet bakepapir. Trykk den utover med en melet hånd. Legg deigen på papiret 10–15 minutter i fryseren. Ta ut og kjevle deigen til et rektangel, ca. 30 x 35 cm.
Fordel fyllet over, og rull sammen ved hjelp av papiret. Skjær rullen med en skarp kniv dyppet i vann i ca. 2 cm brede biter. Legg dem i muffinsformer.
La bollene etterheve i 30–40 minutter. Pensle med sammenpisket egg, og strø på perlesukker.
Stek bollene midt i ovnen ved 225° i 10–12 minutter. De smaker best nystekt, men kan fryses.