Glutenfrie kanelsnurrer Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t 50min

Glutenfrie kanelsnurrer

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t 50min

Glutenfrie kanelsnurrer

Kanelsnurrer er den mest populære gjærbaksten. Alle elsker både smaken og lukten av nybakte kanelsnurrer. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.6 (199 stemmer)
Med deilig kanel i svingene er dette populære boller.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
25g
Gjær(for søte deiger)
3dl
Melk(lunkent)
0.5ts
3dl
75g
Smør(mykt)

Fyll

75g
Smør(mykt)
0.5ss

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjær i en bakebolle. Hell på melk, og rør til gjæren er oppløst. Tilsett sukker, salt, kardemomme og 3 dl melmiks.

  2. Klikk i 75 g mykt smør, og rør inn resten av melet, litt i gangen. Arbeid deigen godt. Den skal være klissete.

  3. Hev deigen tildekket i ca. 40 minutter. Rør sammen smør, sukker og kanel til fyllet.

  4. Ta deigen opp på melet bakepapir. Trykk den utover med en melet hånd. Legg deigen på papiret 10–15 minutter i fryseren. Ta ut og kjevle d­eigen til et rektangel, ca. 30 x 35 cm.

  5. Fordel fyllet over, og rull sammen ved hjelp av papiret. Skjær rullen med en skarp kniv dyppet i vann i ca. 2 cm brede biter. Legg dem i muffins­former.

  6. La bollene etterheve i 30–40 minutter. Pensle med sammenpisket egg, og strø på perle­sukker.

  7. Stek bollene midt i ovnen ved 225° i 10–12 minutter. De smaker best nystekt, men kan fryses.

Kanelsnurrer er den mest populære gjærbaksten. Alle elsker både smaken og lukten av nybakte kanelsnurrer. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.6 (199 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN