nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 30min
Gode rundstrykker
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 30min
Gode rundstrykker
Nybakte, halvgrove rundstykker kan du fylle med for eksempel kylling eller en god ost og salat, og du har en deilig sandwich.
Oppskriften er til åtte rundstykker.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Hell yoghurt og lunkent vann over smuldrete gjær i en bakebolle. Tilsett salt og rugmel. Rør til en klumpfri deig.
Tilsett hvetemel og elt sammen til en smidig deig som knapt slipper bakebollen. Sett deigen til heving på et lunt sted under plast i cirka 30 minutter.
Form deigen til åtte avlange rundstykker og legg på bakepapir på stekeplate. Etterhev i cirka 30 minutter.
Lag små snitt i rundstykkene, pensle med sammenpisket egg.
Dryss med grovt mel og stek midt i ovnen ved 210º i cirka 15 minutter. Avkjøl på rist.