nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Gratinert tomatsuppe
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Gratinert tomatsuppe
Her er suppen gratinert med en loffskive, men det kan du sløyfe og i stedet servere f.eks. et ostesmørbrød ved siden av.
DETTE TRENGER DU
PERSONER6fedd
1ss
Smør(til steking)
1ts
1klype(r)
250g
1boks(er)
Tomat(knuste)
2ss
8dl
Grønnsaksbuljong(vann+terning)
4skiver
2dl
Hvitost (Gulost)(revet)
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 225°. Rens og skjær hvitløken i skiver. Stek den forsiktig i litt smør, den skal ikke ta farge. Krydre med salt og pepper.
Skjær tomatene i to, og legg dem i en kjele sammen med de hermetiske tomatene. Tilsett tomatpuré og buljong. La suppen koke i cirka 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Hell suppen i tallerkener som er ildfaste.
Legg brødskivene oppå toppen. Strø osten over og gratiner i ca. 5 minutter til osten er smeltet og har fått litt farge.