nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t
Gratinerte pannekaker med rekestuing
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t
Gratinerte pannekaker med rekestuing
En klassiker som alltid er populær.
DETTE TRENGER DU
PERSONERPannekaker
3dl
1ts
6dl
3stk
1stk
Smør(til steking)
1stk
Hvitost (Gulost)(Til gratinering. Tilpass mengde etter eget ønske)
Rekestuing
400g
Reker(rensede)
1ss
1ss
Sennep(Fransk sennep)
2ss
1.5stk
Fiskekraft(vann + buljongterning)
2dl
1ss
Kruspersille(hakket)
SLIK GJØR DU
Start med stuingen. Smelt smør, rør inn sennep og mel, og spe med fiskekraft og fløte til en glatt stuing. La den småkoke uten lokk i cirka 5 minutter. Smak til med salt og pepper, og rør inn reker og persille.
Visp ingrediensene til pannekakene sammen til en glatt røre. La den gjerne svelle i 15–20 minutter. Stek cirka 8 tynne pannekaker.
Legg en skje rekestuing på hver pannekake, rull dem sammen, og legg dem med skjøten ned i en ildfast form.
Dryss ost over, og gratiner pannekakene høyt i ovnen ved 225º i cirka 15 minutter til osten begynner å smelte og får farge.