nivå
Middels
totalt
96t
Gravet kjøtt med tyttebærrømme
nivå
Middels
totalt
96t
Gravet kjøtt med tyttebærrømme
Kjøtt som skal graves bør helst være fryst først. Gravet kjøtt er delikat, og det er enkelt å lage.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1kg
Indrefilet av storfe(kan byttes ut med elg eller reinsdyr)
2ss
2ss
0.5dl
0.5bunt
1ss
Einerbær(knust)
1ts
Svart pepper(grovmalt)
0.5dl
SLIK GJØR DU
Bland alle krydderne med salt, sukker, konjakk og olivenolje. Tørk kjøttet godt og skjær det fritt for sener og hinner.
Legg kjøttet i et fat med kanter og hell krydderblandingen over kjøttet. Dekk fatet med aluminiumsfolie og sett kjølig.
Snu på kjøttet et par ganger i døgnet. La kjøttet stå i 3–4 dager, alt etter hvor tykk fileten er.
Ved servering tørkes krydderblandingen av, og kjøttet skjæres i tynne skiver på skrå.
Rør rømme og rørte tyttebær lett sammen og server til kjøttet.