Gravet laks med sennepssaus og dillstuede poteter Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
2t

Gravet laks med sennepssaus og dillstuede poteter

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
2t

Gravet laks med sennepssaus og dillstuede poteter

Frisk og god rett til julelunsjen. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.7 (18 stemmer)
Hjemmegravet laks er enkelt å lage selv. Bruk rikelig med dill og snu på fisken hver dag. Gratinerte poteter eller potetsalat er godt til gravet laks.      

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Gravlakssaus

2ss
Sennep(søt)
1ts
1dl
Olivenolje(eller annen olje. )
1stk
Dill(rikelig med frisk dill)
1kg
Laks(fileter med skinn, uten bein. )
2ss
1stk
Dill(Rikelig med frisk dill)

Dillstuede poteter

8stk
3dl
1klype(r)
1klype(r)
1stk

SLIK GJØR DU

  1. Skrap fiskeskinnet rent for skjell.

    Bland sammen salt, sukker og pepper. Dryss et lag krydderblanding i bunnen av et fat med kanter. Legg på rikelig med grovhakket dill. Bruk også stilkene.

    Legg i en fiskefilet med skinnet ned. Dryss på krydderblandingen og dill. Legg den andre fileten på fatet med kjøttsiden ned, hale mot hode. Dryss på resten av krydderblandingen og dillen.

    Dekk fatet med aluminiumsfolie og legg på en spekefjøl, som lett press. Fisken må stå kjølig. La fisken stå i 3–4 døgn og snu den daglig.

    Ferdig gravet fisk kan dypfryses, selv om den ferske fisken var fryst før graving.

    Rør sammen sennep, sukker, salt og pepper og pisk inn oljen til en fyldig saus. Rør inn dill før servering.

    Skrell potetene og skjær dem i terninger. Kok potetene møre 15 minutter.

    Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk blandet med kokevannet til en glatt, tykk saus under omrøring.
    Smak til med salt, pepper og dill. Rør inn potetterninger.

    Server dillstuede poteter og gravlakssaus med laksen.

Frisk og god rett til julelunsjen. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.7 (18 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN