nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
45min
Gresskarsuppe med appelsinsaft
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
45min
Gresskarsuppe med appelsinsaft
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
2.7 (6 stemmer)
Hokkaidogresskar er et fint gresskar å lage suppe på. Her blir det bakt i ovnen for å bli mykt. Gresskar er kalorifattig, rikt på kostfiber og en kilde til kalium.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1stk
Gresskar(Hokkaido gresskar)
1stk
6fedd
0.5ts
1dl
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )
1stk
Chili(rød)
1klype(r)
2ts
SLIK GJØR DU
Del gresskaret i to og skrap ut kjerner. Rens løk og hvitløk, og skjær løken i 4 biter.
Legg løk, hvitløk og spisskummen i en fordypning i gresskaret og hell appelsinsaft over. Bak gresskaret ved 175° i ca. 30 minutter.
Skrap den bakte løken, hvitløk og gresskarkjøttet over i en kjele og hell på buljongen. Kok et par minutter og kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Kjør chili (uten frøene) sammen med persille og olje i en blender. Krydre med salt og pepper.
Server suppen rykende varm, dryppet med litt chili- og persilleolje. Server grissini til.
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
2.7 (6 stemmer)