Grillet makrell Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Grillet makrell

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Grillet makrell

Grill makrell med en blanding av salt, spisskummen, revet appelsinskall og frisk mynte. Server med hjemmelaget appelsinsalat. Foto: All Over Press

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

1.5 (3 stemmer)
Makrell har fast fiskekjøtt og passer derfor godt til grilling. Enklest er det å legge fisken i en dobbeltrist, da er det lett å snu den. Appelsinsalat er friskt tilbehør til makrell. Du kan også bruke annen porsjonsfisk enn makrell.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
Makrell(evt. ørret eller annen småfisk)
2ts
1stk
Appelsin(revet skall)
4kvist
Mynte(friks)
2ss
Olivenolje(til pensling)

Appelsinsalat

1skiver
0.5beger
1stk
Lime(revet skall og saft)

SLIK GJØR DU

  1. Skrell appelsin. Skjær bort den hvite hinnen, skjær appelsinbåtene ut mellom hinnene og del dem i to. Rens og skjær vannmelon i små terninger. Strimle hjertesalaten.

  2. Rør kesam sammen med limesaft og limeskall og bland alle ingrediensene. Smak til.

  3. Rens fisken og skjær 3–4 skråsnitt over ryggen.

  4. Bland salt, spisskummen og revet appelsinskall, dryss halvparten i snittene i ryggen på fiskene. Resten drysses i buken. Legg en stilk mynte i buken på hver fisk. Pensle dem rikelig med olje og stek dem 4–5 minutter på hver side, til du ser at ryggbeinet begynner å løsne.

  5. Server fisken med appelsinsalat og små poteter bakt i folie på grillen – de trenger ca. 20 minutter for å bli møre.

Grill makrell med en blanding av salt, spisskummen, revet appelsinskall og frisk mynte. Server med hjemmelaget appelsinsalat. Foto: All Over Press

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

1.5 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN