Grillet makrell med lime og koriander Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
30min

Grillet makrell med lime og koriander

nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
30min

Grillet makrell med lime og koriander

Grillet makrell med lime og koriander. Server med grillet ananas og nypotetsalat med hjemmelaget dressing. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Egg

Oppskrift

Vurdering

Makrell er ypperlig til grilling, helst hel og smaksatt med frisk lime og koriander.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
Makrell(posjonsmakreller)
2ts
2stk
Lime(i tynne skiver)
1stk
Koriander(en potte)
2ss
Solsikkeolje(til pensling)

Grillet ananas

1stk
1stk
Rød chili(renset og finhakket)

Nypotetsalat

1ss
Gressløk(hakket)
1ss
Bladpersille(hakket)
1ts
Timian(hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Kok potetene møre, del dem i to eller fire. Rens og finsnitt vårløkene. Bland poteter, vårløk, gressløk, persille og timian. Rør sammen alle ingrediensene til dressingen i en liten bolle. Sett den over en kjele med kokende vann og rør til dressingen
    tykner. Bland dressingen med potetene.

  2. Rens, skyll og tørk makrellene. Skjær noen skråsnitt tvers over ryggen. Dryss salt og pepper i buken og i ryggsnittene på fiskene. Fordel limeskiver og koriander i buken. Pensle fiskene godt med olje, og stek dem på grillen til de er gylne og gjennomstekt, 5–6 minutter på hver side.

  3. Skrell ananasen, skjær den i fire, og skjær ut den harde midtstokken. Dryss på finhakket chili, og drypp over olje. Stek ananasen på grillen til den er så vidt varm, 3–4 minutter.

  4. Server den nygrillede makrellen med det gode tilbehøret.

Grillet makrell med lime og koriander. Server med grillet ananas og nypotetsalat med hjemmelaget dressing. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN