Grillet villkveite med brunet smør Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min

Grillet villkveite med brunet smør

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min

Grillet villkveite med brunet smør

Helgrillet fisk gir en egen stemning. Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Kveite er en fet fisk med delikat hvitt kjøtt som passer perfekt på grillen. Ristede hasselnøtter og pisket, brunet smør er nydelig til.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
200g
Kveite(villkveite, per person)
1klype(r)
1klype(r)
50g
Smør(brunet og pisket)
50g
Hasselnøtter(ristet og hakket)
1bunt
Ramsløk(eller persille, finstrimlet)

SLIK GJØR DU

  1. Gni fisken inn med litt olivenolje, og godt med salt og pepper. 

  2. Start med en skikkelig varm grill, så fisken ikke setter seg fast i rista. Grill fisken på den ene siden til den nesten er gjennomstektstek, ca. 6-8 min.

  3. Legg den over på aluminiumsfolie med den ugrillede siden ned, og la den godgjøre seg i et lunt hjørne av grillen slik at den får trukket gjennom og hvilt litt. 

  4. Brun litt smør på medium varme til nøttebrunt. Det skal bli brunt, ikke brent! Avkjøl. 

  5. Pisk det brunede smøret i en kjøkkenmaskin til det er fluffy, men stivt. Smak til med salt.

  6. Krydre etter smak. F.eks. med chilipulver, nykvernet pepper, urter eller revet sitronskall.

  7. Server kveita med grillede sitronskiver, nøtter, urter og en klatt pisket, brunet smør. 

Helgrillet fisk gir en egen stemning. Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN