nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Grønn ertersuppe og pepperrottopp
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Grønn ertersuppe og pepperrottopp
Lekker suppe som kan forberedes en liten stund før servering. Suppen kan miste litt av den friske fargen hvis den lages for tidlig. Server med butterdeigstenger.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skrell og finhakk løken. Stek den blank og myk i smør. Tilsett vann og fond. Kok opp, legg i erter og kok opp igjen.
Kjør suppen glatt med en stavmikser eller kjøkkenmaskin. Tilsett fløte og varm opp.
Smak suppen til med salt og pepper.
Bland crème fraîche med pepperrot og server til suppen. Pynt med bladpersille.
Tin to butterdeigsplater og kjevle litt tynt ut. Del i stenger ca. 20 cm lange og 2–3 cm brede.
Vri disse stengene og legg dem på bakepapir på stekeplate. Pensle med sammenpisket egg og strø på 1–2 dl revet parmesan.
Stek stengene midt i ovnen ved 225° til de får fin farge i ca. 12 minutter.