Grønnkålsuppe med rødbetkrem Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min

Grønnkålsuppe med rødbetkrem

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min

Grønnkålsuppe med rødbetkrem

Grønnkålsuppe med brokkoli, hvitløk, løk, grønnkål, sitronsaft og honning. Server med rødbetkrem av hvite bønner, smør og rødbete. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.2 (22 stemmer)
Gode supper blir enda bedre med godt tilbehør! Grønnkål er rik på jern og på C-vitamin.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Sprø grønnsakchips

0.5ts

Rødbetkrem

1boks(er)
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )

SLIK GJØR DU

  1. Del rødbetene og kok dem myke i ca. 20 minutter. Skrell og grovhakk løk og brokkoli. Legg i en kjele og kok til brokkolien er myk, ca. 10 minutter. Tilsett grønnkålen i to minutter før brokkolien er ferdig.

  2. Hell av kokevannet, unntatt 2 dl som du beholder og kjører med suppen til en glatt konsistens. Bruk gjerne en stavmikser.

  3. Sett ovnen på 200°. Kok opp suppen og tilsett øvrige ingredienser.

  4. Lag rødbetkremen. La bønnene renne av og bruk en stavmikser til å mikse dem sammen med rødbeter og smør. Smak til med salt og pepper.

  5. Del den ferske grønnkålen i mindre biter. Fordel olje over bladene og strø på salt. Bak i 7–8 minutter til grønnkålen blir sprø. Pass godt på bladene, for de kan fort bli for mye stekt i ovnen.

  6. Server suppen med rødbetkremen og de sprø bladene.

Grønnkålsuppe med brokkoli, hvitløk, løk, grønnkål, sitronsaft og honning. Server med rødbetkrem av hvite bønner, smør og rødbete. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.2 (22 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN