nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
40min
Grønnsakgrateng med bønnesalat
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
40min
Grønnsakgrateng med bønnesalat
Denne vegetariske gratengen inneholder godsaker som rotfrukter, spinat og bønner.
DETTE TRENGER DU
PERSONER2stk
1stk
1stk
1stk
3fedd
2ss
60g
3dl
1klype(r)
1klype(r)
SLIK GJØR DU
Skrell rotgrønnsakene og skjær i mindre biter. Legg dem i en kjele sammen med selleribiter, løkringer og hvitløk. Hell på olje og la det steke noen minutter. Bland i spinaten og la den falle sammen.
Sett ovnen på 200°.
Ta kjelen av varmen og bland i fløte og ost. Smak til med salt og pepper.
Fordel blandingen i fire porsjonsformer eller bruk en stor form. Gratiner i ca. 20 minutter midt i ovnen.
Kok bønnene i lett saltet vann i noen minutter. Hell av vannet og spyl i kaldt vann. Skjær purreløk og løk i tynne ringer. Del tomatene i to. Bland alle ingrediensene og server salaten til den nystekte grønnsakgratengen.