nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min
Grønnsaksgryte med aioli
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min
Grønnsaksgryte med aioli
Ønsker du kjøtt i gryten, kan du steke med 1 pakke bacon eller legge i biter av god pølse. Aioli er en hvitløkmajones som smelter ut i den varme gryten.
DETTE TRENGER DU
PERSONER200g
4stk
2stk
200g
1stk
1stk
2fedd
2ss
1ss
0.5l
1klype(r)
5stk
1stk
1klype(r)
SLIK GJØR DU
Skyll kikerter i rennende kald vann.
Skjær poteter og grønnsaker i små biter. Varm olje og smør i en romslig kjele. Stek poteter og grønnsaker uten at det tar farge i ca. 5 minutter. Hell på buljong. Tilsett kikerter og krydder. Kok gryten i ca. 15 minutter og smak til.
Lag aioli ved å presse hvitløken i en skål. Bland med eggeplomme. Hell dråpevis i olje under kraftig pisking og smak til med salt og pepper.
Serveres med aioli og godt brød.