Grove gulrotboller Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 40min

Grove gulrotboller

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 40min

Grove gulrotboller

Deilige grove gulrotboller. Et fiberrikt og nyttig brød med gulrøtter som gjør bollene saftige. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.3 (11 stemmer)
Fiberrik og nyttig brød med revne gulrøtter som gjør bollene saftig. For ekstra luftige boller, bruk en spiseskje av Luftigere bakst.   

DETTE TRENGER DU

PERSONER
50g
Gjær(fersk)
5dl
Melk(lunken)
2ts
2stk
Gulrot(grovrevet)

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle med lunken melk. Tilsett salt og grovt sammalt mel. Rør om og la blandingen stå og svelle mens du river gulrøtter grovt.

  2. Tilsett hvetemel, litt av gangen. Kna deigen godt til den slipper bakebollen og tilsett til slutt gulrøttene.

  3. Legg et kjøkkenhåndkle over bakebollen og etterhev i cirka 45 minutter.

  4. Ta deigen opp på melet bakebord og del i 6 biter. Form deigemnene til runde boller. Legg dem på bakeplate med bakepapir og etterhev tildekket i cirka 30 minutter. Pensle bollene med vann og strø på gresskarfrø.

  5. Sett ovnen på 230°. Stek brødene på nederste rille i ovnen i 15–17 minutter. Avkjøl på rist. Bollene egner seg til frysing.

Deilige grove gulrotboller. Et fiberrikt og nyttig brød med gulrøtter som gjør bollene saftige. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.3 (11 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN