nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 40min
Grove gulrotboller
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 40min
Grove gulrotboller
Fiberrik og nyttig brød med revne gulrøtter som gjør bollene saftig.
For ekstra luftige boller, bruk en spiseskje av Luftigere bakst.
DETTE TRENGER DU
PERSONERPynt
SLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i en bakebolle med lunken melk. Tilsett salt og grovt sammalt mel. Rør om og la blandingen stå og svelle mens du river gulrøtter grovt.
Tilsett hvetemel, litt av gangen. Kna deigen godt til den slipper bakebollen og tilsett til slutt gulrøttene.
Legg et kjøkkenhåndkle over bakebollen og etterhev i cirka 45 minutter.
Ta deigen opp på melet bakebord og del i 6 biter. Form deigemnene til runde boller. Legg dem på bakeplate med bakepapir og etterhev tildekket i cirka 30 minutter. Pensle bollene med vann og strø på gresskarfrø.
Sett ovnen på 230°. Stek brødene på nederste rille i ovnen i 15–17 minutter. Avkjøl på rist. Bollene egner seg til frysing.