
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
25min
Grove makrellkaker med kålsalat
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
25min
Grove makrellkaker med kålsalat
Du trenger ikke kvern for å lage disse grove makrellkakene, fiskekjøttet skrapes med en vanlig bordkniv. Spis makrellkakene med kokte poteter eller godt brød.
DETTE TRENGER DU
PERSONERKålsalat med vannmelon
1stk
Sommerkål (nykål)(evt. spisskål)
1skiver
1dl
3ss
3ss
0.5ts
2ts
1ts
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )
SLIK GJØR DU
Rens og fileter makrellene. Skrap fiskekjøttet fra skinnet til en grov farse. Rør inn de øvrige ingrediensene, og form fire store kaker. Stek dem gylne og gjennomstekte i smør og olje, cirka 3 minutter på hver side.
Snitt kålen fint, gjerne med ostehøvel. Skjær vannmelonen i små terninger, og bland dem i kålen. Rør sammen resten av ingrediensene, og bland det med kål og vannmelon.
Server de grove makrellkakene med kålsalaten og godt brød eller kokte poteter.