Grytebrød Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
14t 55min

Grytebrød

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
14t 55min

Grytebrød

Lag grytebrød med få og enkle ingredienser. Deilig til lunsj eller som tilbehør til middag. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.4 (5 stemmer)
Med få og enkle ingredienser kan du lage et supergodt brød i en gryte i ovnen. Brødet skal langtidsheves.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
6dl
100g
2ts

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren, og rør den ut i vannet. Tilsett de øvrige ingrediensene. Rør deigen sammen, men den skal ikke eltes mye. La deigen heve kjølig og tildekket i cirka 12 timer.

  2. Hell deigen over i en annen bolle, og la den heve lunt og tildekket i 2 timer. Sett jerngryten i ovnen ved 250°, varm den opp, hell deigen i den varme ­gryten, og dryss med litt grovt mel.

  3. Bak brødet under lokk i ½ time på nederste rille i ovnen. Ta av lokket, og stek videre i cirka 15 minutter.

  4. Avkjøl brødet på rist.

Lag grytebrød med få og enkle ingredienser. Deilig til lunsj eller som tilbehør til middag. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.4 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN