Grytegrillet kjøtt
Grytegrillet kjøtt
HISTORISK MATSUS: Lag på lag med kjøtt og stein, mer kjøtt, mer stein. Akkurat som i gamle, gamle dager.
Foto: Mette RandemOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Fyr opp et bål og legg 20 til 30 steiner oppi bålet. Steinene bør være runde, og helst av en litt myk type som ikke sprekker så lett. (Granitt blir til mange små biter og kan lett bli veldig mye søl.)
Vent til bålet består av nesten bare glør.
Legg et lag kjøtt i bunnen av ei gryte. Legg seks til åtte steiner oppi, og ha oppi grønnsaker, mer kjøtt, så mer stein, og fortsatt slik til gryta er full og steinene oppbrukt.
Sett på lokk, og legg gjerne en vekt oppi - det er om å gjøre at lokket sitter så tett som mulig.
La stå i en times tid. Hvis du vil være helt sikker på at kjøttet blir gjennomkokt/stekt, kan du sette gryta oppå bålet.
Dette er naturligvis ikke slik man gjorde det i tiden før skikkelige metallgryter, men det er like fullt ganske effektivt.
HISTORISK MATSUS: Lag på lag med kjøtt og stein, mer kjøtt, mer stein. Akkurat som i gamle, gamle dager.
Foto: Mette Randem